Pozor, bude horko! Na Fundlift míří dívky, které si hrají s ohněm

CROWDFUNDINGOVÝ PROJEKT

Pozor, bude horko! Na Fundlift míří dívky, které si hrají s ohněmNOVÉ 1
Ekonomika
Sdílet:

Na Fundlift míří Grils – dívky, které si hrají s ohněm. Chtějí získat investice pro svůj nový podnik s grilovanými kuřaty. Pomoci jim v tom má nejen platforma Fundlift, ale i známá síť restaurací Ambiente restauratéra Tomáše Karpíška. Investoři tak mají příležitost investovat do 3letých dluhopisů s ročním výnosem 5,5 procenta vypláceným pololetně.

„S Dominikou jsme dostaly obrovskou šanci na otevření vlastního podniku. S pomocí Ambiente to v Karlíně už brzy roztočíme s českými grilovanými kuřaty,“ těší se budoucí šéfkuchařka podniku Markéta Libánská.

Nápad otevřít si podnik s grilovanými kuřaty se zrodil loni v hlavě Tomáše Karpíška, když cestoval po Mexiku. Tam se totiž v jednom zapadlém přístěnku zamiloval do zdánlivě obyčejného kuřete s bramborami a chtěl tenhle zážitek přenést i do Česka. Místo se našlo záhy – v Karlíně v ulici U nádražní lávky, hned za rohem Lokálu Hamburk. Tam si tak od září 2017 budete moci pochutnat na grilované čtvrtce, půlce či celém kuřeti, které pochází z rodinné bio farmy v Rašovicích. Na menu najdete i další pochoutky z grilu, včetně ovoce, příloh, omáček a dezertů. Součástí budou také nevšední míchané drinky nebo cider a víno točené přímo ze zdi.

Tým Grils tvoří lidé na svém místě. Markéta Libánská je šéfkuchařkou a manažerkou řeznictví Naše maso, Dominika Flecková je manažerkou v Lokále Hamburk. Oba tyto podniky patří do Ambiente, kam nově spadá také Grils. Ambiente je považováno za špičku v gastronomii, o čemž ostatně svědčí řada ocenění – a to včetně michelinské hvězdy gastronomického průvodce The Michelin Guide, které pravidelně od roku 2012 získává restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise.

Společnost AMBI GRIL, s.r.o., která Grils provozuje, poptává prostřednictvím platformy Fundlift 5 milionů korun, které chce použít pro částečné financování nového konceptu. To zahrnuje zejména pořízení nové technologie a vybavení interiéru.

V Grils si chtějí své investory hýčkat, proto se rozhodli, že nákup dluhopisů spojí s tím, co umí nejlépe. Pokud se tak rozhodnete podpořit restauraci, která pracuje s prémiovými surovinami a má za sebou lídra českého restauratérství, můžete se těšit například na společný piknik investorů nebo na večeři s manažerkami Markétou Libánskou a Dominikou Fleckovou.

Čtěte také: Guláši odzvonilo. Pochutnávejte si a vydělávejte na Regal Burger

Další zprávy a komentáře z ekonomiky si přečtete na serveru Roklen24.cz.

Sdílet:

Hlavní zprávy

Týdeník Echo

Koupit
×

Podobné články