Bistro Green Table: Zelenina se dá připravit na tisíce způsobů

FOODIE

Bistro Green Table: Zelenina se dá připravit na tisíce způsobů
Zdejší kuchyni od začátku šéfuje Miluše Makó, jež nasadila laťku skutečně vysoko. Foto: Tomáš Novák, Hrot
5
Panorama
  • Sára Goldbergerová
Sdílet:

Bistro Green Table od svého otevření ukazuje, jak moc může být vegetariánská restaurace nápaditá, barevná a hravá. Je to dáno i tím, že zdejší kuchyni od začátku šéfuje Miluše Makó, jež nasadila laťku skutečně vysoko. Svoje kulinářské dovednosti roky pilovala na Moravě, odkud pochází a kde dostala do povědomí milovníků gastronomie podnik Koza zůstala celá. Do Prahy přišla s jasným zadáním: vytvořit koncept vegetariánského bistra, který zastíní i klasické restaurace v okolí. Po dvou letech je jasné, že se jí to povedlo. I ve velké konkurenci se tady dveře netrhnou a každý pokrm je chuťový i vizuální zážitek. „Na zelenině mě baví, že se dá udělat na tisíce způsobů. Nejsem tady tak ničím vázaná,“ říká Makó.

Talentovaná šéfkuchařka má vaření i zeleninu v krvi. „V kuchyni se motala“ už jako malá, protože rodiče měli v Bruntále restauraci zaměřenou na poctivá česká jídla, navíc děda byl zelinář. „Vaření jsem vždycky brala jako něco, co umí každý,“ vzpomíná Makó, ale zároveň prý vždy vzhlížela ke kuchařům. Bylo tak zřejmé, že její kariéra nemůže směřovat jinam. A když o vaření a chodu restaurace mluví, je vidět, jaký zápal pro svou profesi má.

„Potřebuju zápřah, makat, nedokážu se zastavit. V Green Table mě tak baví právě to, že ráno přijdu a hned makám. Navíc je nás v kuchyni pět holek a jsme skvěle sehrané – od začátku tu mám prakticky stejný tým,“ popisuje šéfkuchařka.

Celý text si můžete přečíst v měsíčníku Hrot, který je aktuálně na stáncích. Objednat si jej můžete také na e-shopu.

 

Sdílet:

Hlavní zprávy

Weby provozuje SPM Media a.s.,
Křížová 2598/4D,
150 00 Praha 5,
IČ 14121816

Echo24.cz

×

Podobné články