Vinograf Senovážné – to je wine bar s wine-friendly kuchyní

Vinograf Senovážné – to je wine bar s wine-friendly kuchyní
Wine bar Vinograf Foto:

Foto: Wine bar Vinograf

4
INZERCE
  • Komerční sdělení
Sdílet:

Zážitek z dobrého vína se mnohokráte znásobí, když jej správně zkombinujeme s jídlem. Přesněji s různými delikatesami, které umí dohromady s vínem vytvořit harmonický celek a samotné víno proměnit doslova v nápoj bohů. Neexperimentujte sami doma. Přijďte si lahodné spojení vína a jídla vychutnat do wine baru Vinograf na Senovážném náměstí.

Majitelé a management Vinografu znají silné stránky svého podniku. A proto výborný wine bar povýšili na podnik s wine-friendly kuchyní. Nikdo vám zde nenabídne bezejmenný sýr, a už vůbec ne utopence. Do Vinografu se chodí degustovat a hledat ideální chuťové kombinace konkrétních vín a skvělých delikates – k vínu zcela tradičních, ale i jiných, inovátorských.

Malá jídla pro náročné jedlíky

Wine-friendly kuchyně wine baru nově nabízí nejen nové menu, ale i sen všech gurmánů – koncept malých jídel. Že se vám jako Čechům, kteří milují zejména ty restaurace, kde dávají co největší porce, téměř zastavilo srdce? Ne, nelekejte se. Hladoví neodejdete. Právě naopak. Nová koncepce podniku vám umožní vychutnat si více specialit podniku. Díky konceptu malých jídel, které se kombinují s vínem, si máte možnost během jediné návštěvy podniku vychutnat více uhrančivých a nezapomenutelných chutí.

V podniku počítají s tím, že si vlastně objednáte rovnou dvě až tři malá jídla a vyzkoušíte je v zajímavých kombinacích. Obvykle se u stolu objednává hned několik různých jídel, a ty pak lze vzájemně sdílet s vašim doprovodem, doprovázejícím kolegou či šéfem.
Při výběru rozhodně nezůstanete bez pomoci. Tu vám nabídnou zkušení sommeliéři, kteří ke každému jídlu doporučí vhodné vinné párování. A tak ochutnávejte víno i jídlo, a objevujte nové chuťové obzory. A co když máte hlad? Prostě si u vybraných jídel objednejte dvojitou porci. Je to řešení pro každého, kdo si chce objednat větší jídlo a nechce nic zkoušet.

Když se someliér přátelí s kuchařem

Unikátní Trojdílný degustační talíř vás uchvátí králičí paštikou s mirabelkovou marmeládou, dýňovým chlebem, liškami restovanými na másle, marinovanou řepou, kozím sýrem, slepicí na Slípce a bramborovou kaší. Z malých degustačních jídel nepřehlédněte domácí kachní paštiku, husí rillettes, syrečky se šalotkovým vinaigrette a žitným chlebem, dýňovou polévku s tygří krevetou, citronovou trávou a koriandrem, na másle gratinovanými šneky na červeném víně s kořenovou zeleninou, ravioli plněné králíkem, s máslovou omáčkou se špenátem a parmazánem, carnaroli risotto s jelením ragú a rozmarýnovým crumble nebo candátem s kroupy, fazolkami, pancetou, telecím jus a limetkou. Za skvělými jídly a vinným párováním stojí šéfsommeliérka Klára Kollárová a šéfkuchař Milan Hořejš.

V menu wine baru Vinograf najdete i velký výběr kvalitních sýrů, uzenin a dalších pochutin vhodných k vínu. Nechybí ani tradiční dezerty, předkrmy a polévky.

Aby i oči jedly

Wine-friendly kuchyně ve Vinografu však umí potěšit i oči. Každý pokrm, který se zde podává, má vlastí druh nádobí. Talíř pro degustační menu byl vyroben přímo pro Vinograf v porcelánce Chýně – Made in Chyne.
Přijďte do wine baru Vinograf potěšit své jazýčky i oči. Víno vás zde naučí pít zcela jinak, než jste byli doposud zvyklí.

Sdílet:

Hlavní zprávy

Weby provozuje SPM Media a.s.,
Křížová 2598/4D,
150 00 Praha 5,
IČ 14121816

Echo24.cz